10 näppärää vinkkiä onnistuneen muuton varmistamiseksi - asiantuntija listaa

Muuttaminen voi olla joko stressaava tai sujuva kokemus. Alla oleva lista auttaa välttämään stressin.

Amerikkalainen Peter Walsh on organisoinnin asiantuntija, joka on kirjoittanut useita kirjoja elämän yksinkertaistamisesta. Hän kertoo olleensa elämänsä aikana mukana lukuisissa muutoissa, joissa yksinkertaisimmat perussäännöt tahtovat unohtua.

Tästä voit lukea kymmenen kohdan valikoiman periaatteista ja yksityiskohdista, jotka Walshin mukaan muutossa on syytä pitää mielessä. Kannattaa vilkaista, olemmehan me suomalaiset innokkaita muuttajia. Kiinteistönvälitysketju Remaxin teettämässä tutkimuksessa ilmeni, että suomalaiset muuttavat elämänsä aikana keskimäärin kuusi kertaa, siinä missä Euroopan keskiarvo on neljä kertaa.

Kun muutto lähestyy

1 Menestynyt muutto perustuu suunnitteluun ja ajoitukseen.

2 Pidä muistiinpanot yhdessä paikassa.

3 Jos et enää tarvitse jotain tavaraa kotonasi, voit laittaa sen kierrätykseen tai varastoida sen.

Pakkaaminen

4 Pidä listaa siitä, mitä pakkaat. Numeroi ja merkitse laatikot uuden kodin huoneiden mukaisesti. Muuten unohdat laatikon sisällön sillä sekunnilla, kun se on pakattu.

5 Ota valokuvia kaapeleista, pistokkeista ja muista sähkövirityksistä, jotta muistat ne myöhemmin, kun kokoat uudelleen esimerkiksi viihde-elektroniikkaa.

Valmistautuminen muuttopäivään

6 Varaa kylmälaukkuun vettä ja välipalaa. Kun hermot kiristyvät, ne voivat osoittautua yllättävän hyödyllisiksi.

7 Säästä itseäsi: älä ota alkoholia muuttoa edeltävänä iltana.

8 Pakkaa yhteen laatikkoon siivousvälineitä, talouspaperia, räsyjä, lamppuja, kertakäyttöastioita ja muita muuttotilanteessa käteviä varusteita.

9 Pidä taskussa ylimääräistä käteistä. Saatat joutua lähettämään jonkun ostamaan pizzaa, unohtuneen työkalun tai muuta vastaavaa.

10 Juhlista muuton päättymistä. Ota mukaan pullo lempijuomaasi ja pahvikuppeja.

Tutustu Pelican Self Storagen ratkaisuihin kodin vaihtajille.

Oletko kiinnostunut tutustumaan säilytystilaratkaisuihin? Ota yhteyttä!

FAQ

Mistä muuttolaatikoita?
Kunnolliset muuttolaatikot tekevät muutosta onnistuneen! Korkealaatuiset pahvilaatikot kestävät painavempienkin tavaroiden siirtämisen paikasta toiseen. Pelican Self Storage valikoimasta löydät sekä pienet että suuret muuttolaatikot. Lisäksi löydät pakkaustarvikkeet, kuten kuplamuovi ja pakkausteippi, jotka helpottavat tavaroiden pakkaamista ja pitävät omaisuutesi turvassa muuton ajan. Muuttolaaitkoita ja tarvikkeita voit ostaa Pelican-palvelupisteiltä.

Kuinka monta muuttolaatikkoa tarvitaan?
Ihmisillä on hyvin erilaisia määriä tavaraa, mutta hyvä lähtäkohta tarvittana muuttolaatikkomäärän arvioisimiseen on yksi laatikko / neliömetri. Muuttolaatikko haarukka saattaa vaihdella ihmisestä toiseen, mutta seuraavat arviot antavat hieman suuntaa asunnon koon mukaan: Yksiö = 15–30 laatikkoa, kaksio = 30–50 laatikkoa, kolmio 40–70 laatikkoa ja Neljähuonetta + keittiö = 60–100 laatikkoa.