12 parasta neuvoa tavaroiden pakkaamiseen – jos haluat säästää hermojasi...

Pakkaaminen on tärkein peruste sille, onnistuuko muuttaminen. Epämääräiset myssykät ja pussukat ovat alkusointu epäonnistuneelle muutto-operaatiolle.

Maria Laitinen toimii ammattijärjestäjänä Tavararemontti-tiimissä. Hänellä on kokemusta sadastakunnasta erilaisesta muutosta seitsemän vuoden ajalta.

Tässä ovat Marian kaksitoista parasta ohjetta siihen, miten pakataan. 

1 Tärkein neuvo: älä pakkaa roskaa. Missään nimessä ei kannata ajatella, että katsotaan uudessa kodissa, mitä pidetään. Raivaus ja karsinta kannattaa tehdä vanhassa kodissa ja katsoa, mikä menee kierrätykseen tai roskiin.

2 Jos muutat pienempään asuntoon, käy ensin kaapit läpi ja katso mitä tavaroita ainakin haluat. Muiden tavaroiden mukaanoton voi harkita myöhemmin.

3 Laita vain yhden kategorian tavaroita yhteen laatikkoon. Jos olet vaikka käärinyt astioita pyyhkeisiin, kirjoita laatikkoon sekä ”astiat” että ”pyyhkeet”.

4 Käytä muuttolaatikoiden merkitsemiseen kuulakärkikynän sijaan tussia, jonka näkee helposti pitemmältä.

5 Merkitse, mihin huoneeseen muuttolaatikko on päätymässä. Se helpottaa älyttömästi muuttomiehiä.

6 Jos tavaraa on menossa varastoon, mieti laatikoiden sijoittelu sen perusteella, mitkä laatikot menevät varaston takaosaan ja mitkä etuosaan. varastolaatikoihin kannattaa kirjoittaa erikseen ”varasto” ja sijoittaa ne omaan pinoon. Varastoonkaan ei kannata viedä roskaa.

7 Älä kirjoita ”Sekalaista” laatikon päälle. Jos viet laatikon kellariin tai vintille, kirjoita ”kellari” tai ”vintti”.

8 Käytä laadukkaita laatikoita . Muuttofirmat eivät pidä banaanilaatikoita tarpeeksi kestävinä. Varastointiin kannattaa käyttää pahvilaatikoita , uuteen kotiin menevissä tavaroissa vuokrattavia, avonaisia muuttolaatikoita.

9 Pakkaa kohtuullisen kokoisia laatikoita . Kirjoja kannattaa pakata pienempiin laatikoihin . Isompiin laatikoihin täytyy pakata puolikas kirjoja ja puolikas esimerkiksi koriste-esineitä tai muuta kevyttä tavaraa. Muuttomiehen selkä on kalliimpi kuin laatikko.

10 Avointen muuttolaatikoiden tulee olla tasaisesti pakattuja niin, että ne voi pinota, samoin niiden metallikahvojen täytyy mahtua kiinni.

11 Varaa tarpeeksi aikaa pakkaamiseen.

12 Älä pura uudessa asunnossa mitään ”väliaikaiseen” paikkaan. Tavarat kannattaa asettaa heti omille paikoilleen.

Katso tästä: Pelicanilla on liikkeissään tarjolla laaja valikoima erikokoisia laatikoita.

Oletko kiinnostunut tutustumaan säilytystilaratkaisuihin? Ota yhteyttä!

Tästä pääset Tavararemontin sivuille.
Tästä pääset Suomen Ammattijärjestäjien sivuille.