7 käytännön vinkkiä: näin paljon tavaraa varastoon oikeasti mahtuu

Pienvarasto on kätevä vaihtoehto arjessa harvemmin käytössä olevien tai kausittain käytettävien tavaroiden säilyttämiseen. Se tarjoaa myös oivan mahdollisuuden hoitaa esimerkiksi isompikin koko kodin muutto mukavan helposti vaiheittain, jolloin pienvarastoon voi tuoda ja sieltä hakea huonekaluja ja muita tavaroita oman mielensä ja aikataulunsa mukaan.

Tarvittavan varastotilan määrittäminen voi olla joskus haasteellista, mutta nyrkkisääntönä voidaan pitää sitä, että pienvaraston sopiva koko on noin 15 % muutettavan asunnon pinta-alasta. Esimerkiksi noin 120 neliömetrin asunnon huonekalujen ja muiden tavaroiden varastointiin soveltuu 15 neliömetrin tehokkaasti täytetty pienvarasto. Pienempään 3 neliömetrin varastoon mahtuu 50-60 muuttolaatikkoa, ja 9 neliömetrin pienvarasto soveltuu 2-3 huoneen asunnon tai vapaa-ajan asunnon huonekalujen ja muiden tavaroiden säilyttämiseen.

Pelican Self Storagella on tarjolla runsaasti erilaisia pienvarastovaihtoehtoja 1,5 neliömetrin varastosta aina 18 neliömetrin varastotilaan asti. Jos tarvitset myöhemmin vähemmän tai enemmän tilaa, voit vaihtaa säilytystilaa ilman erillistä vaihtomaksua, ja aiemmasta tilasta maksetut vuokrat huomioidaan uuden tilan vuokrassa.
Oikean varastokoon valitsemisen lisäksi kannattaa käyttää hetki aikaa varastoitavien tavaroiden tarkoituksenmukaiseen pakkaamiseen sekä pienvaraston täyttämisen suunnittelemiseen.

Seuraavat vinkit auttavat sinua hyödyntämään pienvaraston tarjoamat säilytysmahdollisuudet kattavasti:

1. Täytä muuttolaatikot huolellisesti
Täytä muuttolaatikot ja muut käyttämäsi säilytyslaatikot niiden mittojen mukaisesti. Laatikoita ei kannata jättää liian vajaiksi, ja toisaalta liian täydet laatikot lisäävät riskiä päällekkäin pinottujen laatikoiden kaatumiseen.

2. Muista selkeät merkinnät
Merkitse erityisen selkeästi särkyvää materiaalia sisältävät laatikot, jotta muistat käsitellä niitä varovaisesti. Merkitse myös kaikki muut laatikot niiden sisältöjen perusteella, niin pienvaraston järjestelmällinen täyttäminen nopeutuu ja helpottuu.

3. Pura tehokkaasti ja suojaa hyvin
Pura kaikki mahdolliset osat huonekaluista ja hyllyistä sekä paketoi irrotetut osat selkeästi nippuun. Suojaa huonekalut ja isommat kodinkoneet huolellisesti kuljetusta ja varastointia varten.

4. Varmista varastotilan soveltuvuus tarpeisiisi
Ota selvää varastotilan sopivuudesta tavaroidesi säilytykseen ennen kuin ryhdyt täyttämään varastoa. Varaston tulee olla siisti, kuiva, riittävän lämmin ja säilytystilan ilmanvaihdon tulee olla kunnossa.

5. Hyödynnä pienvaraston tila myös korkeussuunnassa
Varastoi paljon tilaa vievät tavarat kohteet, kuten sohvat, sängyt, taulut ja peilit pystyasennossa, jos se on suinkin mahdollista. Näin pienvarastoosi jää riittävästi tilaa myös muuttolaatikoille ja muille pienemmille tavaroille.

6. Pinoa painavat tavarat alimmaisiksi
Aseta painavat tavarat pienvarastossa alimmaisiksi ja kevyet ja särkyvät päällimmäisiksi. Näin hyödynnät varaston kokonaispinta-alan tehokkaasti, ja varastoidut tavarat pysyvät hyvässä kunnossa.

7. Muista jättää kulkutilaa
Jätä riittävästi kulkutilaa pienvaraston reunoihin, jotta pääset tarvittaessa mahdollisimman helposti käsiksi kaikkiin varastoimiisi tavaroihin. Aseta useimmin tarvitsemasi ja käyttämäsi tavarat varaston oven välittömään läheisyyteen.

Tutustu Pelican Self Storagen säilytysratkaisuihin.

Oletko kiinnostunut tutustumaan säilytystilaratkaisuihin? Ota yhteyttä!