Ajattele myös muuttomiesparan selkää - älä pakkaa näin

Kun muutat, huolellinen ja järkevä pakkaaminen varmistaa, että muuttoporukka välttyy turhalta stressiltä ja tavarat pääsevät uuteen kotiin ehjinä ja mahdollisimman nopeasti. Muuttohaukat-yrityksessä työskentelevä Katariina Siivonen antaa muuttajille vinkkejä, jotka takaavat myös muuttomiehille sujuvan ja turvallisen muuton.

Mitä pahvilaatikoihin tulee, yksi asia on ylitse muiden.

Muutossa käytettävien pahvilaatikkojen osalta ehdottomasti tärkeintä on se, että ne ovat tarpeeksi tukevaa materiaalia kestääkseen tarvittavan painon. Mikä tahansa komerosta löytynyt vanha pahvilaatikko ei välttämättä sovellu muutossa käytettäväksi.

Pelicanin Ala-Tikkurilan-toimipisteen kohdepäällikkö Jani Laitinen kertoo, että heidän pakkausmateriaaleistaan ehdottomasti suosituimpia ovat juuri pahviset muuttolaatikot, ja nimenomaan pienet laatikot. Asiakkaat ja muutto- ja järjestelyalan ammattilaiset kehuvat niiden laatua ja edullista hintaa. Laatikoita voi myös käyttää useamman kerran.

Pahvilaatikot täytyy pystyä pakkaamaan muuttoautoon päällekkäin, joten ne eivät saa olla ylitsepursuavan täysiä. Pakkaamista helpottaa myös se, että laatikot ovat pääosin samankokoisia.

Täyteen ahdettu kaappi ei tee hyvää muuttomiehen selälle

Kaappien ja lipastojen kohdalla on ehdottoman tärkeää, että niiden laatikot tyhjennetään. Tähän on monta syytä.

Itse huonekalu ei välttämättä kestä siirtämistä niin, että se on täynnä tavaraa, vaan saattaa hajota. Muuttoprosessin aikana tavarat voivat myös liikkua jopa ylösalaisin, jolloin uudessa kodissa ei odota siisti kaappi vaan vaivalloinen järjestelytyö.

Myös muuttomiesten selkiä on kohteliasta ajatella. Joku voi pitää täyteen ahdettua kaappia näppäränä muuttopakettina, mutta 60-kiloista kaappia kolmanteen kerrokseen kantavat ovat asiasta eri mieltä.

Jos haluaa pitää henkarivaatteensa siisteinä muuton aikana, kannattaa hankita juuri siihen tarkoitukseen valmistettujen laatikoiden käyttöä. Niissä vaatteet voi kuljettaa laatikon sisällä tangossa roikkumassa.

Pelican Self Storagen toimipisteissä on tarjolla muun muassa näitä pakkausmateriaaleja:
Pahvilaatikot
Kuplamuovi, viittä eri kokoa
Kiristekalvo
Patjan-, nojatuolin-, taulun- ja sohvansuoja. Patjasuojia on erikokoisia, esimerkiksi jenkkisängyille sopivia.
Astiapaperi
Pahvinen lasilokerikko
Jätesäkkejä
Pakkausteippi (teippiä ei tule käyttää suoraan huonekaluihin)
Katkoteräveitsi eli mattoveitsi.

Tästä pääset tutustumaan Pelicanin pakkaus- ja suojausmateriaaleihin.

Oletko kiinnostunut tutustumaan säilytystilaratkaisuihin? Ota yhteyttä!