Ammattilaiset vai kaverit muuttoavuksi? 5 hyvää syytä valita ammattilaiset helpottamaan muuttoa

Muuttaminen on harvemmin kenenkään lempihommaa, vaikka muuttokuormien kohde olisikin se kauan haaveiltu unelmien koti. Perusteellinen suunnittelu- ja valmistelutyö sekä jämpti aikatauluttaminen mahdollistavat muuttamisen onnistumisen ilman suurempia hampaiden kiristelyjä. Yksi muuton sujumisen keskeisistä kysymyksistä liittyy muuttoavun valitsemiseen: käytetäänkö ystäviä, tuttavia ja kylänmiehiä vai kutsutaanko ammattilaiset helpottamaan muuttamista?

Kaverien ja tuttujen pyytäminen muuttoavuksi on vanha perinne. Kukapa ei ole joskus ollut mukana auttamassa ystäviään tai lähimmäisiään muutossa ja sen myötä äheltämässä muuttolaatikoiden ja raskaiden kodinkoneiden kanssa. Kaverimuutto on halpa ratkaisu etenkin silloin kun kaikki sujuu hyvin. Rotevat, jämptit ja näppärät kaverit sekä heidän tarjoamansa onnistuneet logistiikkaratkaisut voivat parhaimmillaan tehdä muuttamisesta jopa sangen leppoisan tapahtuman.

Puurtaminen yhteisen asian eteen voi lisätä myös kaveriporukan yhteisöllisyyttä, ja muuttopizzojen ääressä voidaankin pohtia avun vastavuoroisuutta ja seuraavia avun tarvitsijoita ja tarpeita. Mutta läheskään aina kaverimuutot eivät suju niin kuin on suunniteltu, ja syitä on usein niin sysissä kuin sepissäkin.
Viimeistään huonojen kokemusten myötä tulee usein ammattilaisia ikävä, mutta ammattimaisten muuttopalvelujen käyttäminen tarjoaa muitakin huomattavia etuja kaverimuuttoihin verrattuna.

1. Luotettavuus ja asiantuntemus
Muutettavat tavarat ja esineet ovat ihmisille arvokkaita sekä aineellisesti että tunnetasolla. Ammattitoimijoita, kuten Pelican Self Storagea ja Muuttohaukat Oy:tä, käyttämällä saadaan varmistettua, että muuttotöiden yhteydessä ei tapahdu ikäviä yllätyksiä. Niin kevyet kuin raskaatkin muutettavat tavarat saadaan kuljetettua ja varastoitua aina turvallisesti ja laadukkaasti.

2. Kustannukset ja aikataulut täsmäävät
Ammattimaiset muuttopalvelut tarjoavat monenlaisia yksilöllisiä palvelupaketteja, joista muuttaja voi valita itselleen sopivimman vaihtoehdon. Muuton hinta määräytyy usean tekijän perusteella, joita ovat ovat muun muassa muutettavan tavaran määrä, muuttoauton koko sekä muuttotyöntekijöiden ja muuttolaatikoiden määrä. Palvelupakettien myötä muuton kustannukset saadaan samalla räätälöityä tarkasti, eikä muuttaja maksa turhasta.

Ammattitoimijoita käytettäessä aikataulujen pitävyyden jännittämiseenkään ei ole tarvetta, kun muuttamisen kokonaisprosessi on tarkasti hallussa. Lisäksi muuttaminen onnistuu säällä kuin säällä. Eli myös silloin kun kavereiden kosiskelu muuttoavuksi on tavallista hankalampaa, kuten kesähelteillä, syyssateilla tai talven paukkupakkasilla.

3. Nopeus ja kapasiteetti
Ammattitoimijoita käyttämällä muuttaminen on vauhdikasta toimintaa, eikä ylimääräistä aikaa mene seisoskeluun ja ihmettelyyn. Myös muuttamiseen tarvittava kapasiteetti osataan kokemuksen ja asiantuntemuksen myötä mitoittaa oikein, mikä näkyy asiakkaalle rivakkana ja jouhevana tekemisenä.

4. Pienvarastointi vähentää muuttostressiä
Pienvarastointipalvelujen käyttäminen parantaa muuttokokemusta ja samalla vähentää muuttamiseen liittyvää stressiä. Kaikkea ei tarvitse kuskata uuteen kotiin yhdellä kertaa, vaan muuton voi tehdä vaiheistetusti. Tavaroita voi viedä pienvarastoon ja hakea sieltä juuri silloin kun itse haluaa. Näin esimerkiksi tärkeimpien tavaroiden järjestely uudessa kodissa on helpompaa, kun ihan jokainen muutettava tavara tai laatikko ei pyöri jaloissa muuttokuormaa purettaessa.

Jokainen Pelican Self Storagen pienvarastojen toimipiste on suunniteltu niin, että muuttorekka mahtuu lastausalueelle. Ainoa poikkeus on Helsingin Töölön toimipiste, jonne pääsee pakettiauton kokoisella muuttoautolla. Jokaisessa toimipisteessä hissit sijaitsevat lastausalueen vieressä, eikä missään tarvitse käyttää portaita. Lisäksi kaikissa varastotiloissa on lämmitys, ja tilan lämpötila pidetään noin 15 asteessa.

5. Helpot ja joustavat kokonaispalvelut tarjoavat vaihtoehtoja
Muuttamisen kokonaispalvelut, kuten tavaroiden muuttamisen ja varastoinnin yhdistävät palvelut, tuovat helppoja ja turvallisia vaihtoehtoja muuttotöiden sujuvaan hoitamiseen. Pelicanin ja Muuttohaukkojen yhteistyön myötä Muuttohaukkojen asiakkaille tarjotaan Pelicanin pienvarastoinnin avulla tapahtuvaa vaiheistettua muuttoa, ja vastaavasti Pelicanin asiakkaille tarjotaan muuttopalvelua avuksi tavaroiden siirtämiseen Pelicanin vuokravarastoon tai sieltä pois.

Kokonaispalvelujen myötä tavaroiden siirtäminen ja varastointi on erityisen nopeaa ja tehokasta, ja muuton tilaava asiakas saa yhtenäisen kokemuksen muuton alusta loppuun. Näin muuttajalta säästyy aikaa ja vaivaa, ja hän voi keskittyä heti myös muuttamiseen liittyviin iloisiin asioihin, kuten uuden kodin tarjoamista elämyksistä nauttimiseen.

Tutustu Pelican Self Storagen säilytysratkaisuihin.

Oletko kiinnostunut tutustumaan säilytystilaratkaisuihin? Ota yhteyttä!

FAQ

Mitä muistaa muutossa?
Muuttaminen saattaa olla stressaavaa, koska on hoidettava useita käytännön asioita. Vähentääksesi muuttostressiä, on hyvä aloittaa muuttovalmistelut jo kuukausi ennen muuttoa. Sinun on esimerkiksi ilmoitettava osoitteenmuutoksesi maistraattiin ja postiin, muutoksen voit tehdä verkossa osoitteessa www.muuttoilmoitus.fi. Tämän avulla monet pankit, vakuutusyhtiöt ja järjestöt saavat tiedon muutostasi. Lisäksi sinun ilmoitettava muutosta sähköntoimittajallesi ja irtisanottava internetyhteytesi, jos et halua niitä uuteen kotiisi. On myös tärkeää, että ilmoitat taloyhtiölle muutostasi ja poistat nimesi vanhasta postilaatikosta ja laitat nimesi uuteen postilaatikkoon, näin varmistat että saat laskut ja postin perille uuteen osoitteeseen.

Mitä maksaa muuttopalvelu?
Monilla muuttofirmoilla hinta määräytyy suoraan käytetyn ajan mukaan, tämä mahdollistaa muuttopalvelun näppärän käyttän juuri sen verran kuin on tarpeen, ja oman budjetin mukaan. Anna esimerkiksi ne hankalimmat tavarat ammattilaisten kannettavaksi, ja hoida itse loput. Tuntihinnoittelu onkin siksi joustava ja selkeä tapa ostaa muuttopalveluita.

Mihin ilmoittaa muutosta?
Tee muuttoilmoitus postiin ja maistraattiin. Tee ilmoitus aikaisintaan kuukautta ennen muuttoa, ja viimeistään viikon kuluessa muutosta. Voit tehdä muuttoilmoituksen verkossa osoitteessa www.muuttoilmoitus.fi. Lisäksi monet pankit, vakuutusyhtiöt ja järjestöt saavat tiedon muutosta tämän avulla.

Kuinka siirrän osoitteen?
Tee muuttoilmoitus postiin ja maistraattiin. Tee ilmoitus aikaisintaan kuukautta ennen muuttoa, ja viimeistään viikon kuluessa muutosta. Voit tehdä muuttoilmoituksen verkossa osoitteessa www.muuttoilmoitus.fi. Lisäksi monet pankit, vakuutusyhtiöt ja järjestöt saavat tiedon muutosta tämän avulla.

Mitä muutto maksaa?
Yksi muuttostressiä aiheuttava asia on arvioida, paljonko muutto oikeasti maksaa. Muuton hinta riippuu muuttomatkasta, saamastasi avusta, tavaramäärästä ja siitä, mitä kaikkea uutta hankit tulevaan kotiisi. Tämän takia on hyvä tehdä budjetti jo kuukausi ennen muuttoa, jotta yllättäviä kuluja ei tule.