Autotallin ei tarvitse olla romuvarasto – näillä ohjeilla saat itsellesi toimivan säilytystilan

Varaa projektiin ainakin yksi kokonainen päivä, mielellään koko viikonloppu, jotta saat vietyä homman kaikilta osin maaliin. Sekalaisten laatikoiden, kaatuvien pinojen ja pölyisten esineiden keskeltä on turhauttavaa etsiä tarvitsemaansa. Siististä autotallista tai varastosta löydät kaiken heti, ilman stressiä ja ärsytystä.

Älä sorru näihin mokiin:

- Ryhdy tuumasta toimeen ilman suunnitelmaa. Mieti miten autotalli tai varasto olisi käytännöllisempi jatkossa. Pelkkä tavaroiden raivaus ei välttämättä kanna hedelmää.
- Järjestele tavaroita takaisin varastotilaan epämääräisiin pinoihin ja merkkaamattomiin laatikoihin. Kun tavarat laitetaan hyllyille, telineisiin, koukkuihin tai merkittyihin laatikoihin ne on helpompi löytää ja ottaa käyttöön.
- Jätä myytäviä, kierrätettäviä tai roskikseen meneviä tavaroita odottamaan seuraavaa inspiraation puuskaa. Tavarat saattavat pyöriä autotallissa vuodesta toiseen ja sen myötä myös tilan käyttömukavuus kärsii.
- Hankkiudu eroon tavaroista, jotka ovat toimintakuntoisia. Voit vielä tarvita niitä, vaikka ne ovatkin olleet pitkään käyttämättöminä.
- Vie rikkinäisiä, korjausta vaativia, tavaroita takaisin varastoon odottamaan parempia aikoja. Mieti kerralla, löytyykö aikaa ja intoa korjata rikkinäinen tavara käyttökuntoon vai ei.
- Harjoita ylioptimismia. Jos autotalli tai varasto on nyt ääriään myöten täynnä, ja et luovu mistään vaan järjestelet vain tavarat uudelleen, lopputulos on nopeasti plus miinus nolla. Tila on edelleen epäkäytännöllinen ja ahdas, ja siivousurakan jälkeenkään ei pääse nauttimaan työnsä tuloksista.

Näillä ohjeilla onnistut:

- Tarkastele siivottavaa tilaa kriittisesti jo hyvissä ajoin ennen projektiin ryhtymistä. Katso onko seinätila käytetty tehokkaasti. Mieti pitääkö hankkia lisää hyllyjä, koukkuja, säilytyslaatikoita, laatikoiden merkkausvälineitä, työkalupakkeja, lokerikkoja ja tukevia pahvilaatikoita.
- Arvioi onko säilyttävät tavarat nykyisellään hyvin pakattu vai olisiko syytä hankkia kuplamuovia, suojapusseja tai –muovia.

Tutustu pakkaustarvikkeisiin ja etsi sinua lähin toimipiste.

- Kiinnitä huomiota hyllyjen materiaaleihin ja kiinnitystapoihin, jotta ne kannattelevat tarpeen tullen painaviakin esineitä.
- Tutki onko merkkejä tuholaisista. Pelicanilla voit varastoida turvallisesti. Ei tarvitse huolehtia tuholaisista, sään vaihteluista tai ulkoa kantautuvasta pölystä ja liasta.
- Havainnoi, onko tilan valaistus riittävä. Jos lisävalaistusta tarvitaan ja sitä on mahdollista lisätä, hanki valaisimet jo ennen projektiin ryhtymistä.
- Selvitä missä kierrätyspisteet, ongelmajätteen jättöpiste ja kaatopaikka sijaitsevat ja milloin ne ovat auki. Arvioi saatko tavarat kuljetettua autolla vai tarvitaanko peräkärryä. Facebookin annetaan-, roskalava- ja kierrätysryhmiin voi myös laittaa ilmoituksen tavaroista, joista haluaa luopua. Toisen roska voi olla hyvinkin olla toisen aarre.
- Kanna tavarat ulos varastotilasta ja lajittele sen mukaan, mitä aiot tehdä niille. Pohdi mitkä tavaroista säilytät, mitkä myydä tai lahjoittaa, ja mitkä on vietävä kierrätykseen, ongelmajätteeseen, kaatopaikalle tai säilytettävä jossain muualla.
- Säilytettävät tavarat voit myös jakaa niiden käyttötarkoituksen mukaan erillisiin kasoihin. Työkalut ja urheiluvälineet erikseen.
- Kun tila on tyhjä, imuroi tai lakaise se. Riippuen lattiamateriaalista, voit myös pyyhkiä lattian kostealla. Jos tilassa on ikkuna, niin sekin kannattaa pestä, jotta luonnonvalo pääsee paremmin tilaa valaisemaan.
- Kun tavarat ovat tilan ulkopuolella, pohdi mitä tavaroita käytetään eniten. Sijoita ne mahdollisuuksien mukaan oven läheisyyteen. Asenna tarvittavat säilytysjärjestelmät ja laita tavarat paikoilleen.
- Käytä mahdollisimman hyvin kaikki seinätila hyödyksesi. Vapauta arvokasta työtasotilaa asentamalla seinille tankoja ja koukkuja, joihin ripustat useimmin käyttämiäsi työkaluja. Seinille voi asentaa myös magneettisia listoja, joihin saa kiinnitettyä kätevästi runsaastikin työkaluja.
- Tavarat, joita käytät harvoin, kannattaa sijoittaa esimerkiksi tallin takaseinälle tai tallin yläosiin. Autotallin yläosa on loistava tila pitkien, matalaan tilaan meneviä tavarojen säilytykseen. Tällaisia asioita ovat esimerkiksi sukset ja korkeat tikkaat. Huolehdi, että autotallissa on tikkaat tai tukeva jakkara, joiden avulla pääsee käsiksi myös tilan yläosissa sijoitettaviin tavaroihin.
- Kun sijoitat tavaroita omille paikoilleen, tutki jokainen tavarat vielä kriittisesti, vaikka se ottaisikin vähän lisäaikaa. Tarpeetonta roinaa ei kannata kantaa takaisin varastotilaan.
- Jos työn edetessä huomaat, että hyvästä ennakkosuunnittelusta huolimatta jotain oleellista jäi hankkimatta, esimerkiksi laatikoita tai koukkuja tarvitaan ennakoitua enemmän, merkkaa se heti ylös, jotta asia ei unohdu.
- Kun siivous ja uudelleen organisointiprojekti on saatu päätökseen, nauti työsi tuloksista. Silmäile tilaa ja taputa itseäsi olkapäälle.

Oletko kiinnostunut tutustumaan säilytystilaratkaisuihin? Ota yhteyttä!
Katso tästä mistä löytyy sinua lähin Pelican Self Storage.