Kun muutat, tee nämä 3+3 asiaa uudessa kodissa ensimmäisenä

Kun muuttofirman työntekijät ovat saaneet urakkansa päätökseen ja poistuvat uudesta asunnostasi, olet vaikean päätöksen äärellä. Missä järjestyksessä muuttokuorman purkaminen pitäisi tehdä, jotta uusi asunto tuntuisi heti omalta kodilta? Ja mitä muita asioita pitäisi ottaa huomioon tavaroiden purkuhommissa? Tässä muutamia käytännön vinkkejä jouhevaan muuttamiseen:

1. Makuuhuone

Kiireisen ja usein stressaavankin tilanteen hallitsemisen edellytys on hyvien yöunien tuoma jaksaminen ja virkeys.
Sänky ensin! Kiinnitä erityistä huomiota jo muuttoprojektin alku- eli pakkaamisvaiheessa siihen, että sänky saadaan rivakasti kuntoon uudessa asunnossa.
Merkitse lakanoita, tyynyjä ja peittoja sisältävät muuttolaatikot ”Nämä ensin” -tunnuksilla, niin säästyt pitkän muuttopäivän jälkeen turhalta verenpaineen nousulta silloin kun pitäisi jo päästä nukkumaan.

Jos sinulla on lapsia, niin huomioi sänkyjen lisäksi myös muut hyvään arkeen ja nukkumaanmenoon oleellisesti kuuluvat asiat kuten mahdolliset unilelut, pyjamat ja hygieniatuotteet. Vanhan sanonnankin mukaan ”kun lapset ovat onnellisia, niin vanhemmatkin ovat onnellisia.”

2. Keittiö

Muuttaminen on fyysisesti rankkaa puuhaa, joten varmista, että pääset kätevästi valmistamaan energiaa tuovia välipaloja sekä arjen rutiineihin kuuluvia ruokia, kuten aamu- ja iltapaloja.
Keittiö on kodin sydän myös muuton aikana. Kytke jääkaappi ja kahvinkeitin sekä pura riittävästi mukeja, kuppeja, lautasia ja muita ateriointivälineitä, jotta nälkä tai jano ei pääse yllättämään.
Mieti keittiötarvikkeiden purkamisjärjestys jo etukäteen. On parempi ottaa pieni aikalisä ja ajatella eri tavaroiden oikeaa järjestystä jo muuton aikana kuin tunkea astioita kiireen vilkkaan laatikoihin ja kaappeihin katseilta piiloon. Hutaisten tehtyihin asioihin joutuu usein palaamaan uudestaan.

3. Olohuone

Olohuoneen kalustaminen on keskeinen osa muuttamista, ja olohuone onkin yksi tärkeimmistä normaalin arjen tunteen tuojista etenkin lapsille.
Olohuone tarjoaa tilaa istuutua ja rentoutua.
Televisio ja nettiyhteydet antavat tervetulleen hengähdystauon ja ikkunan ulkomaailmaan hektisen muuton aikana.
Taulut, kirjahyllyt ja sohvat tekevät uudestakin tilasta nopeasti oman kodin tuntuisen.

Kolme vinkkiä muuttotavaroiden purkamiseen

1. Siisti samalla kuin purat
Huolehdi pakkausmateriaaleista välittömästi sen jälkeen, kun olet purkanut niistä muuttotavarasi. Tiellä olevat tyhjät laatikot häiritsevät ja hidastavat muuttoasi.

2. Pura muuttokuorma huone kerrallaan
Kun purat huoneen kerrallaan, niin pystyt hahmottamaan huonekohtaisen kokonaisuuden. Eli kuinka paljon tavaraa sinulla on kyseiseen huoneeseen, ja mihin tavarat sopivat.
Näin vältyt ikäviltä yllätyksiltä ja pystyt optimoimaan tilankäytön.

3. Huonekalut ja kaapistot ensin
Kanna ja aseta huonekalut ja isot kaapistot uuteen asuntoosi ennen kuin ryhdyt purkamaan pienempiä muuttolaatikoita.
Näin säästät aikaa ja hermojasi, kun saat suuremmat puitteet ensin valmiiksi ja pääset rauhassa purkamaan pienempiä tavaroita mietittyihin ja valmiisiin paikkoihin.

Tutustu Pelican Self Storagen säilytysratkaisuihin.

Oletko kiinnostunut tutustumaan säilytystilaratkaisuihin? Ota yhteyttä!