Muuttiko lapsi kotoa? Kuusi ideaa tyhjän huoneen hyötykäyttöön

Lensikö lapsi kotipesästä maailmalle opiskelemaan? Joko kyyneleet on pyyhitty poskilta?

Amerikkalainen bloggaaja Gary Sprague toteaa viisaasti, että on kaksi tapaa suhtautua teiniltä tyhjäksi jääneeseen huoneeseen: joko jättää se pyhäkkömäiseksi muistoksi siellä asuneesta lapsesta tai ottaa se hyötykäyttöön.

Jälkimmäinen lienee suositeltavampaa. Jos haluat säilyttää lapselle muistoja hänen varhaisista vuosistaan, vie ne erilliseen varastoon. Silloin tyhjästä huoneesta saa säilytystiloineen kaiken mahdollisen hyödyn irti.

Jonkin verran ajatusenergiaa kannattaa käyttää siihen, mitä tyhjään huoneeseen sijoittaa. Vauva.fi-keskustelupalstalla vanhemmat ovat haaveilleet tyhjästä huoneesta rakentaakseen sinne esimerkiksi silityspisteen, viinihuoneen tai kylpylän.

Käytännöllisempiäkin ideoita on.

Seuraavat amerikkalaisen nettisivuston ideat toimivat Suomessakin:

1. Ylellinen vierashuone
Muunna huone viehättäväksi vierashuoneeksi ystäviä ja sukulaisia varten. Päästä luovuutesi valloilleen ja sijoita huoneeseen makusi mukaan vanhoja antiikkihuonekaluja tai hanki uusia.

2. Aikuismainen versio lapsen huoneesta
Vaikka lapsi on muuttanut kotoa, hän luultavasti tulee edelleen kyläilemään. Muuta huone aikuisemmaksi versioksi entisestä. Voit jättää sinne joitakin siellä olleita huonekaluja, kirjoja tai tavaroita, mutta vie kaikki ylimääräinen varastoon. Maalaa seinät, hankkiudu eroon teinijulisteista ja vaihda tilalle aikuismaisempia tauluja.

3. Rauhallinen lukusoppi tai työtila
Oletko haaveillut omasta kirjastomaisesta lukutilasta? Nyt siihen on hyvä mahdollisuus. Toimivien huonekalujen avulla on helppo rakentaa myös kotitoimisto.

4. Harrastushuone
Kun lastenhoitoon kuluu aikaa vähemmän, aikuisten omille harrastuksille on aikaa enemmän. Nyt sinulla on paikka ompelukoneelle tai askartelulle – miksei myös pianolle. Voit halutessasi suunnitella huoneen koko sisustuksen uuden harrastuksen mukaan.

5. Miesluola
Jos perheenisä on aina haaveillut omasta tilasta, ehkä nyt on aika toteuttaa haave. Huonetta ei välttämättä tarvitse sisustaa tummalla puulla ja nahalla, toiminnallisuus on tärkeämpää. Rentoutushuoneessa voi olla esimerkiksi viihdekeskus tai biljardipöytä – vaikkapa molempien vanhempien käyttöön.

6. Kuntoiluhuone
Oma kuntoiluhuone säästää rahaa kuntosalien jäsenyyteen verrattuna, varsinkin, jos salilla tulee käytyä usein. Huoneen voi peilien ja mattojen avulla muuntaa myös joogasaliksi.

Bonusvinkit:

Säästä kaappitilaa poismuuttaneen lapsen tavaroita varten. Sovi lapsen kanssa ennen kuin hankkiudut kokonaan eroon hänen tavaroistaan, ettet tule hävittäneeksi mitään, jolla on paljon tunnearvoa. Ehkä lapsi voi osallistua huoneen muuttamiseen sen uuteen käyttöön?

Tutustu Pelican Self Storagen säilytysratkaisuihin.

Oletko kiinnostunut tutustumaan säilytystilaratkaisuihin? Ota yhteyttä!

Lähteet: grownandflown.com, rent.com, vauva.fi

FAQ

Mitä tarvitset, kun muutat pois kotoa?
Kun muutat, on monia asioita, jotka on otettava huomioon. Sinun tulee esimerkiksi ilmoittaa muutosta maistraattiin ja postiin osoitteessa www.muuttoilmoitus.fi. Lisäksi sinun tulisi laskea budjetti kuukausituloillesi ja kuluillesi. Älä unohda kotivakuutusta ja tapaturmavakuutusta! Tarkista myös, mitä liittymiä tarvitset esimerkiksi sähkön, internetin ja TV:n käyttöön.