Näin stailaat itse asuntosi myyntikuntoon – 6 helppoa vinkkiä

Myyntistailauksen tarkoitus on muokata koti myyntikuntoon, tuoda esiin sen parhaat puolet ja jouduttaa myyntiä. Kun asunnon yleisilme on siisti ja neutraali, niin se vetoaa mahdollisimman moneen ostajaehdokkaaseen.

1. Mieti, mikä on asuntosi potentiaalinen ostajaryhmä

Stailauksen avulla voidaan houkutella myös jotain tiettyä kohderyhmää. Voit itse pohtia, soveltuuko asuntosi ja asuinalueesi nuorille aikuisille, lapsiperheille tai ikääntyville ihmisille. Lapsiperheillä korostuu makuuhuoneiden lukumäärä ja säilytystilat. Ikääntyvä ihminen voi kiinnittää enemmän huomiota esimerkiksi esteettömyyteen.

2. Karsi tarpeettomat tavarat

Käy asunto läpi huone huoneelta ja mieti, onko asunnossa tarpeettomia huonekaluja, joista voi luopua tai säilyttää ne kodin ulkopuolella myyntiprosessin ajan. Täyteen ahdetut huoneet voivat olla jopa asunnon myynnin este. Liiallinen tavaramäärä saa asunnon tuntumaan ja näyttämään oikeaa kokoaan ahtaammalta. Itselle tärkeistä tavaroista tai huonekaluista ei tarvitse luopua, ne voi myös varastoida. Tutustu Pelican Self Storagen säilytysratkaisuihin.

Kiinnitä stailauksessa huomiota siihen, että kunkin huoneen käyttötarkoitus on selvästi nähtävissä. Makuuhuoneen tulee näyttää makuuhuoneelta, ei huonekalujen hautausmaalta. Jos esimerkiksi sauna toimii varastona, potentiaalisen ostajan voi olla vaikea kuvitella itseään nauttimassa saunan löylyistä huomion kiinnittyessä tavararöykkiöihin.

Varsinainen stailaus lähtee liikkeelle henkilökohtaisten tavaroiden siirtämisellä pois näkyvistä. Myös kaikki henkilökohtaiset paperit ja kansiot sekä jääkaapin ovessa olevat piirustukset ja muistilaput kannattaa laittaa pois näkyviltä. Valokuvat kannattaa myös karsia minimiin.

Eteistilat joutuvat ensimmäisenä ostajaehdokkaiden tarkan silmän alle. Huolehdi, että eteiseen jää vain välttämättömimmät tavarat.

Kaapit, vaatehuone ja irtokomerot kannattaa myös laittaa ojennukseen. Kaappeja ja komeroiden ovia availlaan asuntonäytöissä, kun ostajaehdokkaat arvioivat säilytystilojen määrää.

Wc-tilat saadaan myyntikuntoon laittamalla meikit, harjat, partakoneet, kihartimet, hammasharjat ja muut hygieniatarvikkeet ja irtotavarat pois näkyviltä. Kylpytakit ja -pyyhkeet kannattaa myös siirtää kaappiin.

3. Tee suursiivous

Kun olet karsinut tarpeettomat tavarat, sinun on myös helpompi tehdä täydellinen suursiivous. Huoneissa kannattaa tehdä kaikkien pintojen puhdistus, myös ikkunoiden. Likaiset ikkunat antava epäsiistin ja tunkkaisen vaikutelman kauniistakin asunnosta. Puhtaiden ikkunoiden läpi valo siivilöityy kauniisti ja antaa asunnosta valoisamman vaikutelman.

Siisti myös viherkasvit ja vie huonokuntoiset kasvit biojätteeseen.

4. Luo harmonisia kokonaisuuksia

Mieti, miten saat kustakin tilasta mahdollisimman avaran tuntuisen. Tavaroiden karsiminen luo tilan tuntua. Vaaleat ja neutraalit värit, kuten valkoinen, valkeaharmaa tai beige miellyttävät myös monen silmää. Voit valita vaaleaan yleisilmeeseen muutaman tehostevärin, jotka asunnossa toistuvat esimerkiksi käsipyyhkeissä tai tyynyissä. Pidä kuitenkin huoli, ettet lisää tehostevärejä liikaa.

Seisahda jokaisen huoneen kynnyksellä ja mieti mihin katseesi kiinnittyy ensimmäisenä.

Kamera on oiva apuväline tilan hahmottamisessa. Ota tilasta kuva ja katso kuvasta, mitkä kohdat vaativat vielä hiomista. Valokuvasta on usein helpompi hahmottaa tilan värejä, varjoja, kontrasteja ja häiritseviä tekijöitä kuin paljaalla silmällä.

5. Huolehdi valaistuksesta

Siirrä verhot pois ikkunoiden edestä ja anna luonnonvalon tulvia asuntoon. Varaa myös tarpeeksi valaisimia, jotta mikään kohta asunnosta ei jää pimeäksi. Huolehdi myös, että kaikissa valaisimissa on toimivat lamput. Kynttilöiden avulla voit tuoda asuntoon kodikkuutta. Jos asunnossa on takka, palava tuli tuo hyvin takan esiin ja antaa lämmön lisäksi tunnelmaa.

6. Viimeistele asunto ennen jokaista näyttöä

Vaikka olet tehnyt suursiivouksen ja karsinut tarpeettomat tavarat, silti on muutamia toimia, jotka kannattaa tehdä aina ennen jokaista asuntonäyttöä. Imuroi ja varmista tuulettamalla, että asunnon sisäilma on mahdollisimman raikas. Pese vessanpönttö, lavuaari ja pyyhkäise pinnat puhtaaksi. Viimeistele myös keittiön pinnat ja vie roskat roskikseen.

Oletko kiinnostunut tutustumaan säilytystilaratkaisuihin? Ota yhteyttä!
Katso tästä mistä löytyy sinua lähin Pelican Self Storage.