Päällepäsmäristä kaljasieppoon - Tunnistatko nämä 7 henkilötyyppiä muuttokavereistasi?

Asunnon muuton hoitaminen tuttavien ja kavereiden avulla on parhaimmillaan edullista ja rennon sosiaalista mutta samalla tehokasta yhdessä tekemistä. Yleensä muuttokavereita on vieläpä varsin hyvin saatavilla, sillä harvoinhan sitä tulee kieltäydyttyä, jos ystävä pyytää apua. Joskus tosin saattaa olla haasteellista löytää muuttoon parhaiten sopivaa Dream Teamia omasta kaveripiiristään.

Muuttaminen on varsin erilaista hommaa normaaliin ystävien kanssa seurusteluun verrattuna, ja muuton tohinassa saattaa paljastua tutuistakin ihmisistä aivan uusia piirteitä. Tuntuvatko seuraavat henkilötyypit sinulle tutuilta muuttohommien yhteydestä?

Päällepäsmäri

Päällepäsmärillä on oma vankka mielipiteensä jokaiseen muuttoon liittyvään pikkuriikkiseenkin asiaan, minkä hän myös tuo auliisti muiden kuultavaksi. Aina mielipiteet eivät välttämättä edes perustu rautaiseen kokemukseen vaan hänen ainutkertaiseen näkemykseensä muutosta toimivana kokonaisuutena. Läheskään aina muuton päällepäsmäri ei ole asunnon muuttaja itse, ja tällöin muuttoporukan ilmapiiri saattaa kiristyä hyvinkin nopeasti.

Säätäjä ja Sählääjä

Säätäjällä riittää hyvää tahtoa muuttamiseen, ja hän on liikkeellä hyvää hyvyyttään. Pulmana muuton kannalta on se, että hommista ei oikein tahdo tulla mitään. Muuttoon liittyvä käytännön päätöksenteko ja ongelmanratkaisut ovat ylivoimaisia tehtäviä, ja usein säätäjästä on eniten hyötyä silloin kun hän on poissa jaloista järjestämässä esimerkiksi evästarjoiluja. Sählääjä on säätäjän pikkuserkku, tosin sillä erotuksella, että sählääjä saattaa tuottaa enemmän haittaa kuin hyötyä. Sählääjä on muuttoapuna suurpiirteinen, ja hän voi toiminnallaan jättää omat jälkensä esimerkiksi ovenkarmeihin ja huonekaluihin.

Hullu huhkija

Hullulla huhkijalla on aina tavaton kiire, vaikka siihen ei olisi todellista tarvettakaan. Tahtoa ja vauhtia on aivan liikaa jopa työturvallisuuden kustannuksella, eikä taukojen pitäminen kuulu hänen mielestä muuttohommiin. Muutettavat tavarat ovat myös vaaravyöhykkeessä, koska hullun huhkijan mielestä hommienhan olisi pitänyt olla jo valmiina ja meno on sen mukaista.

Somettaja

Somettaja haluaa aina olla mukana siellä missä tapahtuu. Omaa ja ystävien tekemistä muuttohommissa tuodaan taajaan ja monipuolisesti esille eri sosiaalisen median kanavissa. Itse asia, eli muuttoapuna toimiminen, ei ole niin tärkeää kuin lähes reaaliaikainen raportointi muuton moninaisista vaiheista ja hassuista tilanteista.

Myöhästelijä

Kun myöhässä tulee, niin vastaavasti voi lähteäkin hieman aikaisemmin. Myöhästelijä saapuu usein paikalle silloin kun kaikkein raskaimmat ja työläimmät tavarat on jo ähelletty muuttoautoon tai kannettu uuteen kotiin. Myöhästelijä on harvemmin kuitenkaan liikkeellä ilkeyttään tai laiskuuttaan. Joidenkin ihmisten oman elämän aikatauluttaminen on vain kovin haasteellista. Se ei ole ihan toivottu yhtälö usein tiukasti aikataulutettuun muuttopäivään.

Kaljasieppo

Kaljasieppoa kiinnostaa muuttoa edeltävät, muuton aikaiset ja muuton jälkeiset oluet, makkarat ja muut virvokkeet huomattavasti enemmän kuin huhkiminen muuttotavaroiden parissa. Kaljasieppo on tuttu näky myös esim. pihatalkoissa, joissa hän on aikojen saatossa hionut tekevinään olemisen taitonsa huippuunsa. Haravan varteen nojailun korvaa muuttohommissa tehokkaan näköinen yleinen haahuilu sekä kevyiden ja helppojen kohteiden valikoituminen aina juuri hänen hoidettavakseen.

Suorittaja

Onneksi suurin osa muuttoihin osallistuvista henkilöistä on kuitenkin sellaisia suorittajia, jotka hoitavat muuttohommat fiksusti ja jämäkästi. Suorittajat ovat kaverimuuttojen selkäranka, ja heistä on muutoissa korvaamatonta apua. Suorittaja tekee työt täsmällisesti ja sovitusti, ja suorittajaa on myös mukava mennä vastavuoroisesti auttamaan silloin, kun hän itse on avun tarpeessa.

Tutustu Pelican Self Storagen säilytysratkaisuihin.

Oletko kiinnostunut tutustumaan säilytystilaratkaisuihin? Ota yhteyttä!