Pelicanin aurinkosähköllä hyvä startti Viikissä – ”Kun päästövähennys on 10 istutetun puun verran, annamme toisillemme yläfemmat”

Pelican Self Storagen keväällä avattu Viikin toimipiste hyödyntää toiminnassaan aurinkoenergiaa. Pelican Viikin katolle on rakennettu älykäs aurinkosähköjärjestelmä, joka tuottaa energiaa ilman hiilidioksidipäästöjä.

Ensimmäiset kokemukset uudesta energiantuotannosta ovat olleet Pelican Viikin kohdepäällikkö Juha Korpikallion mukaan hyvin positiivisia.
-Homma toimii erinomaisesti, ja aurinkosähkötuotanto on herättänyt myös asiakkaissa mielenkiintoa. Meillä on asiakastilassa näyttö, joka antaa aurinkovoimalastamme monipuolista dataa reaaliajassa, ja monet asiakkaatkin ovat seuranneet näytön tuottamaa tietoa kiinnostuneina, sanoo Korpikallio.

Pelican Viikin katolla on uutta teknologiaa hyödyntävä älykäs aurinkosähköjärjestelmä, joka tuottaa noin 13-14 prosenttia kiinteistön sähköntarpeesta. Se vähentää samalla sähköverkosta ostettavan sähkön määrää ja hiilidioksidipäästöjä.

Pelicanin aurinkosähköjärjestelmän toimittaja Solnet Green Energy Oy:n toimitusjohtaja Kaj Kangasmäki on myös tyytyväinen projektiin.

-Viikin hanke onnistui kaikin puolin mallikkaasti. Yritysten kiinnostus paikalliseen energiantuotantoon ja aurinkoenergian hyödyntämiseen on ollut viime aikoina kasvussa, ja yritykset ovat yhä enemmän ryhtyneet ottamaan käyttöön omia aurinkoenergiavoimaloitaan, kertoo Kangasmäki.

Pelican Viikin kohdepäällikkö Juha Korpikallion mukaan oma aurinkosähkövoimala kertoo myös Pelicanin halusta toimia edellä kävijänä.

-Kyllä meidän älykäs aurinkosähköjärjestelmämme antaa omaa lisäarvoaan koko meidän toiminnallamme. Haluamme toimia vastuullisesti, ja ilman hiilidioksidipäästöjä tuotetun aurinkosähkön käyttäminen sähköntuotannossa on yksi näkyvä käytännön esimerkki vastuullisesta työstämme. Lisäksi aurinkosähkön käyttö vähentää ulkopuolista sähköntarvettamme, mikä samalla vähentää kustannuksiamme, luettelee Kangasmäki oman aurinkosähkötuotannon etuja.

Oma aurinkosähkövoimala on tuonut iloista fiilistä myös Pelican Viikin työtiimiin. Aurinkosähkön tuotantoa tarkkaillaan työtilan näytöltä, ja seurattavaksi yksiköksi on valikoitunut erityisesti päästövähenemä istutettuihin puihin verrattuna. Laskelmassa verrataan istutetun puun elinaikanaan sitomaa ja vähentämää hiilidioksidin määrää aurinkopaneelien tuottamaan energiaan nähden.

-Kun olemme vähentäneet päästöjä kymmenen istutetun puun verran, niin annamme toisillemme yläfemmat. Nyt olemme jo hyvin lähellä sitä. Aurinkoinen kevät ja alkukesä ovat suosineet monen muun asian ohella myös aurinkosähkön tuotantoa, naurahtaa Kangasmäki.

Tutustu Pelican Self Storagen säilytysratkaisuihin.

Oletko kiinnostunut tutustumaan säilytystilaratkaisuihin? Ota yhteyttä!