Pienvarastojen etu yrityksille on joustavuus – mitä se käytännössä tarkoittaa?

Yhä useampi yritys haluaa toimia joustavasti. Sen sijaan, että tilaa ostettaisiin omaksi, vuokrataan tila pienvarastosta. Näin sanoo Pelican Self Storagen Suomen maajohtaja Jussi Tolvanen Kauppalehden haastattelussa.

Tolvasen mukaan pienvarastojen markkina yrityskäytössä on Suomessa vielä alkutekijöissään. Olettamus perustuu muissa maissa, etenkin Yhdysvalloissa, nähtyyn kehitykseen.

Varsinkin aloittaville yrityksille on tärkeää, että säilytystilan vuokra-aikaa ja kokoa voi muuttaa nopeasti. Jussi Tolvanen kertoo kuusi esimerkkiä siitä, miten yhtä hyvin pienet kuin suuremmatkin yritykset voivat hyödyntää pienvarastojen joustavaa palvelua.

Pelican Self Storagen päivystävä asiakaspalvelu ottaa vastaan lähetyksiä, jotka tarvittaessa viedään jopa säilytystilaan asti.
Osa yritysasiakkaista käyttää säilytystilaa tehtailta tulevien toimitusten purkamiseen, lähetysten pakkaamiseen ja tuotteiden kokoamiseen.
Maahantuojat ja muualla Suomessa toimivan yrityksen myyntiorganisaatiot haluavat pienvaraston hyvien liikenneyhteyksien varrelta.
Suuremmat yritykset säästävät myyjien aikaa, kilometrejä ja vaivaa hajauttamalla varastotilojaan yhden keskusvaraston sijaan.
Sesonkiluonteista toimintaa harjoittaville yrityksille pienvarasto voi olla ratkaisu muuttuviin tilatarpeisiin. Tarpeet voivat vaihdella esimerkiksi vuodenaikojen mukaan.
Jotkin yritykset vuokraavat säilytystilaa sellaiselle tavaralle, jota ei päivittäin tarvita toimistolla. Tällöin vapautuu tilaa uusille työntekijöille.

Yritysasiakkaiden osuus Pelicanin vuokraamista pienvarastoneliöistä on reilut 20 prosenttia, ja sen odotetaan nousevan jatkossa.

Tutustu Pelican Self Storagen yrityksille tarjoamiin ratkaisuihin.

Oletko kiinnostunut tutustumaan säilytystilaratkaisuihin? Ota yhteyttä!

Jussi Tolvasen haastattelu julkaistiin 5.9. Kauppalehdessä (Leena Filpus / (Lauri Olander, kuvat).