Suunnitteletko remonttia? Tämän listan avulla säästät turhat päänsäryt

Pienikin remontti voi tuoda kotiin täysin uuden ilmeen, lisätä viihtyvyyttä ja parantaa käyttömukavuutta. Tutustu remonttivinkkeihin joiden avulla voit säästää aikaa, vaivaa ja rahaa.

- Varaa riittävästi aikaa remontin suunnitteluun. Vaikka tekisit vain pientä pintaremonttia, huolellinen suunnittelu auttaa saavuttamaan toivotun lopputuloksen, vähentää remontin aiheuttamaa vaivaa ja auttaa pitämään budjetin kasassa.
- Mieti mikä on remontin tavoite. Haluatko uusia vain pintoja, haluatko parantaa tilan käyttömukavuutta vai vaatiiko toivottu lopputulos rakenteellisia muutoksia.
- Ideoita ja inspiraatiota voit hakea esimerkiksi Googlen kuvahaulla, Pinterestistä, Instagramista, blogeista. Voit myös kysyä vinkkejä Facebookin sisustusryhmissä.
- Hahmottele budjetti ja päätä haluatko tehdä remontin kokonaan tai osittain itse ja mihin tarvitset ammattilaista. Selvitä voitko hyödyntää kotitalousvähennystä.
- Tutustu eri tuotteiden ominaisuuksiin ja pohdi soveltuvatko ne tarpeisiisi ja elämäntapaasi. Esimerkiksi jokin pintamateriaali voi olla kaunis, mutta saattaa vaatia jatkuvaa huoltoa ja puhtaanapitoa.
- Varaa riittävästi aikaa tuotteiden hintavertailuun. Hyödynnä alennukset, poistomyynnit ja nettikirpputorit.
- Varaudu toimitusaikoihin, jotka voivat yllätyksinä sekoittaa aikataulut pahasti. Erityisesti sesonkiaikoina joidenkin tuotteiden toimitusajat saattavat venähtää yllättävänkin pitkiksi. Jos haluat varmistaa, että ammattilaisten suorittama työ sujuu mahdollisimman jouhevasti ja aikataulussa, niin voit hankkia kaikki tai osan remontoinnissa tarvittavista tavaroista jo ennakkoon, varastoida ne pienvarastoon ja ottaa ne käyttöön sieltä sitä mukaa kuin niitä tarvitaan.
- Jos aiot tehdä suuren osan remontista itse, suunnittele työvaiheet tarkkaan. Excel-taulukko on hyvä työkalu.
- Jos teet remontin itse, varmista, että sinulla on oikeat ja hyväkuntoiset työkalut ja -välineet ja hanki riittävästi tietoa eri työvaiheista. Jos et ole remonttikonkari, YouTubesta löytyy paljon opetusvideoita myös remontoinnin saralta.
- Varmista lupa-asiat, sillä remonttiin saattaa liittyä rakennusviranomaisten tai esimerkiksi taloyhtiön lupaa edellyttäviä toimenpiteitä.
- Jos käytät ammattilaisia, pyydä useita tarjouksia ja varaa ammattilaiset ajoissa. Remonttiin liittyy usein työvaiheita, joita vain alan ammattilainen osaa tai edes saa tehdä.
- Pyydä remonttifirmalta suosittelijoita ja ole yhteydessä heihin. Näin selviää, miten homma on toiminut aikaisemmissa kohteissa.
- Tee urakoitsijan kanssa aina kirjallinen sopimus remontista.
- Varmista että valitsemasi urakoitsija kuuluu arvonlisä-, ennakonperintä- ja kaupparekisteriin. Täten varmistat, että saat kotitalousvähennyksen remonttiisi, mikä on huomattava alennus remontin työosuudesta.
- Kun sopiva yritys on löytynyt, niin pyydä remonttisuunnitelma, jotta tiedät mitä tapahtuu ja missä järjestyksessä ja ymmärrät mitä toimenpiteitä eri vaiheet vaativat sinulta.
- Arvioi onko asunnossasi riittävästi tilaa huonekalujen ja muiden tavaroiden siirtämiseen syrjään remontin tieltä vai olisiko kätevämpää varastoida huonekalut ja muut tavarat remontin ajaksi pienvarastoon. Katso tästä mistä löytyy sinua lähin Pelican Self Storage.. Pelicanista saat myös tarvikkeet huonekalujen suojaamiseen voit myös lainata veloituksetta kuomullista peräkärryä tavaroiden siirtämiseen.
- Kun asunnossa ei ole tarvetta kalusteiden siirtelyyn työmaan tieltä, työ helpottuu eikä ole pelkoa, että huonekalut likaantuvat tai vaurioituvat. Työ on myös joutuisampi suorittaa, jos työskentelytila on esteetön. Klikkaa tästä Pelicanin koko-oppaaseen! On yllättävää kuinka paljon tavaroita voi varastoida muutaman neliön varastotilaan.
- Jos remontin aikana näyttää siltä, että työ ei ole edennyt ammattilaisten toimesta, tarkista aina remonttisuunnitelmasta, mikä vaihe on menossa. Ole tarvittaessa yhteydessä urakoitsijaan ja kysy rohkeasti eteneekö työ suunnitelman mukaisesti.

Lue tästä helpot vinkit myyntistailauksen tekemiseen
Tutustu kevään ja kesän 2018 sisustustrendeihin