Elämä ilman varastoa olisi mahdotonta

Rautalammilla Pohjois-Savossa kotipaikkaansa pitävä Salli Systems tunnetaan ergonomisista Salli-satulatuoleista sekä korkeussäädettävistä pöydistä.

Markkinointipäällikkö Hanna Ojutkangas vastaa yhdessä kollegansa kanssa Sallin toiminnoista Etelä-Suomen alueella. Työhön kuuluu muun muassa tuotteiden esittely messuilla ja muissa tapahtumissa sekä jälleenmyyjien koulutus.”Teemme paljon myös erilaista yhteistyötä terapeuttien, terveys- ja liikunta-alan järjestöjen, lääkäriasemien ja kuntoutuslaitosten kanssa”, Ojutkangas kertoo.

Meillä ei ole täällä toimipistettä tai muuta tilaa, joten varasto on meille erittäin tärkeä.

Ojutkankaan tukikohtana toimii Pelicanin vuokravarasto Espoon Olarissa. Varastotilassa säilytetään satulatuoleja, pöytiä sekä tapahtumissa tarvittavaa markkinointimateriaalia. Keskimäärin Ojutkangas piipahtaa varastolla noin kerran viikossa.

”Meillä ei ole täällä toimipistettä tai muuta tilaa, joten varasto on meille erittäin tärkeä. Ilman sitä tavaroita jouduttaisiin aina lähettelemään päätoimipaikasta, mikä olisi hirveää ajanhukkaa”, hän sanoo.

Ojutkankaalle olennaista on varastolla vierailun helppous ja sujuvuus. Autolla pääsee ajamaan sisätiloihin, jossa tavaroiden purkaminen ja lastaaminen onnistuu säältä suojassa. Lisäksi saatavilla on aina kärryjä ja muita apuvälineitä, joilla tavaran siirtely on helppoa. Myös varaston joustavat aukioloajat ovat liikkuvaa työtä tekevän markkinointipäällikön mieleen.

”Meidän työ ei ole 8–16-tyyppistä, joten varastolla pitää päästä käymään silloin, kun on tarve. Välillä joudumme vaihtamaan kollegan kanssa tavaroita keskenämme, ja silloin saatamme tavata suoraan täällä. Sisätiloissa on mukavampi puuhata ja vaihtaa kuulumiset.”

Tämä on ihan loistava systeemi.

Olarin toimipisteen palvelu saa Ojutkankaalta täydet pisteet. Henkilökunta ottaa vastaan lähetykset, mikä säästää aikaa ja vaivaa. Paketit viedään perille varastoon asti. ”Saamme aina tekstiviestin, kun lähetys on saapunut. Tämä on ihan loistava systeemi. Pahvilaatikot ja muun roskan saa vielä hävitettyä kätevästi pihalla oleviin roskasäiliöihin.”

Minkälaista elämä olisikaan ilman itsepalveluvarastoa? ”Mahdotonta!” Ojutkangas päättää. Lisätietoa Salli Systemsista löydät täältä.